Helle Thomsen este noua antrenoare a lui CSM București

Campioana Europei la handbal feminin, CSM București are un nou antrenor, după despărțirea de Aurelian Roșca. Daneza Helle Thomsen, selecționerul naționalei Olandei, va antrea din vară gruparea din Capitală. În varstă de 46 de ani, tehniciana scandinavă a semnat un contract valabil două sezoane, pană în vara lui 2019. Ea va continua să pregătească și reprezentativa olandeză, cu care a cucerit medalia de argint la Campionatul European din 2016.
Helle Thomsen și-a început cariera de antrenoare la Holstebro, dar primele rezultate le-a obținut cu Midtjylland: două titluri de campioană a Danemarcei, Cupa Danemarcei și Cupa EHF. Mai are în palmares și un bronz la Campionatul European din 2014 cu naționala Suediei.
Anunțul CSM București a fost făcut la doar două ore după ce Aurelian Roșca s-a despărtit pe cale amiabilă de echipă. Pană în vară, gruparea va fi condusă de secundul suedez Per Johansson, adus acum câteva zile în funcția de consultant tehnic.
Aurelian Roșca ajunsese la CSM în urmă cu 5 luni, înlocuindu-l pe danezul Jakob Vestergaard. El a dus echipa în sferturile Ligii Campionilor, unde bucurestencele se vor lupta la 7 și 15 aprilie cu Ferencvaros Budapesta. Tot Roșca a câștigat al 3-lea titlu de campioană a României, iar acum ar urma să o preia pe HCM Râmnicu Vâlcea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS