Confidenţialitate

Hassan Rouhani, președintele Iranului: ”Investigația continuă pentru a clarifica și judeca această mare tragedie și greșeală impardonabilă”

Președintele Republicii Islamice Iran, Hassan Rouhani, a reacționat pe Twitter după ce au fost anunțate, sâmbătă, concluziile anchetei asupra păbușirii avionului UIA.

„Ancheta internă a forțelor armate a indicat că, în mod regretabil, rachetele trase din cauza unei erori umane au dus la prăbușirea îngrozitoare a avionului ucrainean și la moartea a 176 de oameni nevinovați. Investigația continuă pentru a clarifica și judeca această mare tragedie și greșeală impardonabilă.

Republica Islamică Iran regretă profund această greșeală dezastruoasă. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile îndurerare. Ofer sincer condoleanțe”.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Avionul Boeing 737-800 aparținea companiei Ukraine International Airlines. Aeronava decolase la ora locală 5:12 de pe aeroportul din Teheran către Kiev.

La bord se aflau  82 de iranieni, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, trei germani și trei britanici.