Harry Potter împlinește 20 de ani

La aniversarea personajului care a reușit să întoarcă mai multe generații de copii la plăcerea lecturii, Facebook s-a gândit să introducă ”vrăji” pentru cei care scriu în status numele unor personaje din povestea care-l are în centru pe Harry Potter. Puteți încerca, luni, să tastați în Facebook cuvintele Harry Potter, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw sau Slytherin pentru a avea parte de efecte speciale în browser. Puteți scrie Harry Potter sau numele caselor Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin în status sau comentarii, iar după ce ați dat enter, ele se colorează iar la click produc efecte în browser.

În urmă cu exact 20 de ani, pe 26 iunie 1997, scriitoarea J.K. Rowling a publicat primul volum din seria Harry Potter. Primită inițial cu reticență de editori, povestea lui Harry Potter s-a dovedit a fi un succes la care nimeni nu se aștepta.

Harry Potter a devenit un personaj popular iar cele șapte volume ale seriei, traduse în 79 de limbi în 200 de țări, s-au vândut în peste 450 de milioane de exemplare în întreaga lume, de la lansarea seriei în 1997.

Până în toamna anului trecut, filmele cu Harry Potter au adus în întreaga lume peste 6,5 miliarde de euro, cărțile vreo 6,9 miliarde de euro și jucăriile derivate au generat și ele încasări de 6,5 miliarde de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS