HARGHITA: Un copil dispărut de acasă este căutat de peste 100 de persoane

Peste 100 de persoane participă, joi, la operaţiunea de căutare a unui copil în vârstă de şase ani din oraşul Bălan, care a dispărut de la domiciliu în data de 2 iulie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip.

Poliţiştii au solicitat, joi, sprijinul militarilor, dar şi al jandarmilor, pompierilor, pădurarilor şi voluntarilor, pentru a participa la căutările băieţelului, desfăşurate atât pe cursul râului Olt, cât şi în zonele forestiere limitrofe localităţii Bălan.

„Nu excludem nicio variantă de lucru, însă principala ipoteză este aceea că minorul ar fi căzut în apă, Oltul având un debit mai mare în această perioadă. Acţionăm şi pe apă, şi pe uscat, şi în aer pentru identificarea acestui copil”, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Filip.

Poliţiştii folosesc şi trei câini de urmă, unul specializat în căutările pe apă, iar doi în căutările terestre.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Harghita, minorul căutat se juca, luni seară, cu un grup de copii în apropierea casei în care locuieşte, însă la un moment dat a dispărut. El a fost văzut ultima dată în curtea unei foste grădiniţe.

La momentul dispariţiei, copilul purta pantaloni de trening de culoare albă cu dungi negre, bluză cu mânecă lungă de culoare închisă, pe cap avea o şapcă roşie, în timp ce în picioare avea încălţăminte sport cu leduri în talpă. Minorul are următoarele semnalmente: înălţime de aproximativ 1,20 metri, păr blond, ochi căprui şi constituţie astenică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS