Confidenţialitate

HARGHITA: Se reiau internările la Secția de Cardiologie a Spitalului Miercurea Ciuc

Internările la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc se reiau de miercuri după ce nu au mai fost înregistrate noi cazuri de infectări cu COVID-19.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc anunță că își reia activitatea și ambulatorul de cardiologie.

Pacienții programați pe perioada suspendării activității din cauza infecțiilor cu noul coronavirus sunt contactați telefonic și reprogramați.

„S-a încheiat procesul de retestare pe Secția Cardiologie al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și nu s-au depistat noi infecții cu Sars-Cov-2. Nu sunt cazuri pozitive nici pe Secția medicină internă a spitalului. Toate rezultatele s-au dovedit negative după procesul de retestare al pacienților și angajaților”, a arătat conducerea unității medicale.

De asemenea, sunt negative și toate rezultatele din Secția de Medicină Internă a spitalului.
Managerul spitalului din Miercurea Ciuc, Konrád Judit, susține că este o ușurare faptul că s-a reușit stoparea infecțiilor cu coronavirus.

„Precauția, însă, rămâne prioritară, trebuie să respectăm toate măsurile de prevenție”, a spus aceasta.
În secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu coronavirus se află internați 47 de pacienți, 37 confirmați cu COVID, ceilalți cu suspiciunea infecției.
În unitatea exterioară pentru cei asimptomatici sau cu simptome ușoare ale infecției se află internate 14 persoane.

La Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost înregistrat în ultima perioadă un focar de COVID-19, fiind confirmate 23 de persoane, din care 17 angajați și 6 pacienți.