Harghita: Șapte bombe de aruncător din Al Doilea Război Mondial, descoperite lângă calea ferată

Șapte bombe de aruncător din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite de muncitorii care lucrau la înlocuirea barierei peste calea ferată din localitatea Lunca de Jos.

Elementele de muniție au fost ridicate în siguranță de pirotehniști, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita a arătat că cele șapte bombe prezentau un real pericol și exista un risc de explozie dacă erau lovite sau manevrate greșit.

Circulația feroviară în zonă nu a fost afectată.

De la începutul anului, echipa pirotehnică din cadrul ISU Harghita a avut peste zece acțiuni de ridicare a unor elemente de muniție, descoperite cu ocazia efectuării de lucrări agricole sau de infrastructură.

Specialiștii din cadrul ISU recomandă populației ca, în situația în care descoperă elemente de muniție, să nu le atingă, să nu le miște, să nu le lovească și să sune imediat la numărul de urgență 112.

În Harghita sunt găsite frecvent elemente de muniție, cu precădere în zonele unde a fost linia frontului în Al Doilea Război Mondial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS