Confidenţialitate

HARGHITA: Se extinde focarul de coronavirus de la SJU Miercurea Ciuc

Focarul de COVID-19 de la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-a extins la Secția de Gastroenterologie. A fost confirmată pozitiv o asistentă medicală.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc anunță că la sfârșitul săptămânii s-au făcut teste pentru noul coronavirus la peste o sută de angajați și pacienți ai unității medicale.

Rezultatele indică infectarea cu Sars – Cov-2 a unei asistente medicale de la Secția de Gastroenterologie a spitalului care a făcut naveta împreună cu o asistentă de la Cardiologie.

După acest nou caz au fost testați toți angajații de pe Secția de Gastroenterologie și de pe Secția de Ortopedie dar toate rezultate au ieșit negative.

De asemenea, au fost confirmați pozitiv și doi foști pacienți ai Secției de Cardiologie care au fost externați înainte de detectarea infecțiilor.

Unul dintre acești pacienți a fost internat în Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, iar celălalt pe secțiile dedicate pentru îngrijirea pacienților COVID a spitalului din Miercurea Ciuc.
S-au efectuat teste și pentru personalul medical și câteva pacienți de pe Secția Medicină Internă a Spitalului.

„În total, pe secțiile care funcționează în clădirea principală al Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc s-au detectat 23 de infecții cu coronavirus, dintre care 17 angajați și 6 pacienți”, a precizat conducerea instituției.

Pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu coronavirus se aflau luni internați 60 pacienți, dintre care 50 confirmați pozitiv și 10 cu suspiciuni.

În unitatea exterioară care funcționează pentru pacienții asimptomatici sau cu simptome ușoare sa află internate alte 14 persoane.