HARGHITA: Cursuri suspendate într-o comună, din cauza inundațiilor

Cursurile la cele patru şcoli din comuna Lăzarea, județul Harghita, au fost suspendate, miercuri, după ce curţile instituţiilor de învăţământ au fost inundate marţi seara.

Primarul comunei Lăzarea, Danguly Ervin, a declarat că decizia Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean , cei aproximativ 390 de elevi din cele patru şcoli ale comunei rămânând miercuri acasă.

În funcţie de evoluţia situaţiei de la faţa locului, se va decide dacă se vor suspenda cursurile şi joi.

În Lăzarea, potrivit unui bilanţ provizoriu efectuat de primărie, au fost inundate aproximativ 400 de gospodării de torenţii veniţi de pe versanţi şi de apele revărsate ale pâraielor din zonă.

Este vorba de curţi, pivniţe şi fântâni, un bilanţ exact urmând să se facă în cursul zilei.

Tot la Lăzarea, două persoane au fost salvate marţi seara, de pompierii voluntari, dintr-un autoturism surprins de viitură pe un drum comunal.

Conform datelor provizorii furnizate de Instituţia Prefectului, zeci de curţi au fost inundate în mai multe localităţi ale judeţului Harghita, în urma topirii zăpezii şi a precipitaţiilor care au dus la formarea de torenţi şi la ieşirea din matcă a unor pâraie, la faţa locului intervenind pompierii voluntari pentru evacuarea apei.

De asemenea, circulaţia pe DN 11B, între localităţile Cozmeni din Harghita şi Târgu Secuiesc din Covasna a fost reluată miercuri dimineaţa, după ce marţi seara drumul a fost închis din cauza torenţilor veniţi de pe versanţi, apa ajungând la 40 cm.

Un bilanţ final al efectelor inundaţiilor din Harghita va fi făcut public în cursul zilei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS