Hamilton ar putea fi pedepsit de Mercedes pentru sabotarea echipei

Echipa Mercedes l-ar putea sancționa pe fostul campion mondial Lewis Hamilton, pentru comportamentul acestuia de la ultima cursă din sezonul 2016. Directorul executiv al grupării germane, Toto Wolff este deranjat de atitudinea englezului, care a ignorat ordinele de echipă și a fost aproape să își saboteze coechipierul, pe Nico Rosberg. Cei doi s-au aflat în luptă directă pentru titlu, iar înaintea Grand Prix-ului din Emirate, Rosberg avea 12 puncte în fața lui Hamilton în clasamentul general. O variantă ca britanicul să devină campion era ca el să câștige cursa, iar neamțul să nu prindă podiumul. De aceea, imediat după ce a plecat în fruntea plutonului, a mers mai lent decât ar fi putut, sperând că alți piloți îl vor depăși pe Rosberg, care era în spatele lui.
Spre final, când Ferrari-ul condus de Sebastian Vettel se apropiase și avea pneuri mai performante, lui Hamilton i s-a transmis de la boxe să accelereze. Acesta a răspuns: “Sunt la conducere, da? Chiar acum eu pierd titlul mondial, așa că nu prea îmi pasă dacă voi câștiga cursa sau nu”. Până la urmă, Rosberg a făcut față atacurilor lui Vettel și a devenit campion, dar replica lui Hamilton i-a iritat pe șefii de la Mercedes, care au declarat că “anarhia nu trebuie să funcționeze în nicio structură”.

O pedeapsă dură pentru Lewis Hamilton este însă puțin probabilă, fiindcă englezul a câștigat 32 din 53 de curse pentru echipa germană – căreia i-a adus titlul mondial al piloților în 2014 și 2015. În plus, are un salariu de 35 de milioane de dolari, cu clauze de reziliere uriașe pentru cazul în care ar fi concediat înaintea terminării contractului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS