Halloween: Castelul Bran face petrecere cu Contele Dracula, iar hotelierii din Sighisoara ii asteapta pe turisti cu cine sangeroase

Sute de turiști străini sunt așteptați la petrecerea de la Castelul Bran.

În Statele Unite, Halloween este o sărbătoare foarte populară. Anul acesta, americanii vor da aproape trei miliarde de dolari pe costume. Unii, însă, preferă să lase distracția de acasă pentru a venit în Țara lui Dracula. Principalele destinații sunt Castelul Bran și Sighișoara.

Cei care aleg Castelul Bran, pot participa anul acesta la o petrecere de groază. Vor fi întâmpinați de însuși Contele Dracula, care-i va purta printr-un tur nocturn al castelului. Apoi, oaspeții vor participa la o petrecere tematică. Ținuta horror nu este neapărat obligatorie, dar turiștii sunt sfătuiți să se costumeze cât mai original.

Peste 300 de persoane din Statele Unite, Coreea de Sud sau Brazilia vin special la Bran pentru Contele Dracula.

În ceea ce privește costurile, pentru petrecerea de la Bran un bilet costă 50 sau 70 de lei, în funcție de pachetul achiziționat.

Și cei care aleg Cetatea Medievală Sighișoara vor putea participa la petreceri tematice. Hotelierii îi invită pe turiști să facă tururi ‘Pe urmele lui Dracula’, să viziteze Camera de Tortură și Muzeul de Istorie din oraș. În plus, în multe unități de cazare, vor fi organizate cine sângeroase, baluri mascate, concursuri de sculptat dovleci.