Confidenţialitate

Halep trece și de Pironkova la Eastbourne; urmează, tot astăzi, Caroline Wozniacki

Simona Halep a ajuns în sferturile turneului de la Eastbourne. Ea a revenit din nou spectaculos, de data aceasta în fața jucătoarei bulgare Ţvetana Pironkova, locul 149 WTA.

Meciul s-a reluat astăzi după ce ieri a fost întrerupt din cauza ploii. Pironkova, care luase primul set la tie-break, și-a făcut serviciul la reluarea jocului și s-a desprins la 3-1 în setul al doilea.

Cele două jucătoare au ajuns din nou la tie-break, unde Halep a avut tot timpul inițiativa, scor 7-4. Simona a reușit o nouă revenire în decisiv – a fost condusă cu 4-2 dar s-a impus în cele din urmă cu 7-5, după aproape trei ore de joc.

Așa cum s-a întîmplat și miercuri, ea este nevoită să dispute două partide în aceeași o zi – joacă tot astăzi pentru accederea în semifinale, nu mai devreme de ora 18.30, cu Caroline Wozniacki. De menționat că fosta lideră mondială a avut un meci mult mai ușor în optimi, 6-1, 6-2 cu rusoaica Elena Vesnina.

Halep și Wozniacki și-au împărțit victoriile în precedentele patru întîlniri directe, cea mai recentă fiind cîștigată de daneză în 2015, în semifinalele turneului de la Stuttgart.