Confidenţialitate

Hainele tradiţionale de nuntă în jurul lumii – GALERIE FOTO

În culturile occidentale, miresele poartă în ziua nunţii o rochie albă. Privind dincolo de lumea occidentală, observăm că există, însă, o varietate de ţinute atât pentru mireasă, cât şi pentru mire.

Unele mirese preferă să se îmbrace în culori cât mai vii, altele îşi pictează mâinile şi faţa în conformitate cu tradiţiile locale, iar altele se ascund în spatele vălului şi al bijuteriilor.

India

mirese in jurul lumii (7)

Rochiile de mireasă de culoare roșie sau roz, sunt cea mai bună alegere în cultura tradițională indiană. În regiunile nordice, femeile căsătorite poartă, conform tradiției, un punct roșu în frunte.

Nigeria

mirese in jurul lumii (4)

Nigeria este o ţară cu aproximativ 250 de grupuri etnice şi peste 500 de limbi. Ceremoniile de nuntă se schimbă în funcţie de regiune, religie şi etnie. Miresele nigeriene poartă haine viu colorate.

Ghana

mirese in jurul lumii (8)

Nunțile tradiționale ghaneze sunt foarte colorate. Design-ul costumelor tradiționale e diferit în funcţie de culoare, imprimeu și pânză. Fiecare familie are propriul ei model.

Mongolia

mirese in jurul lumii (6)

Într-o ceremonie tradiţională mongoleză, mireasa şi mirele poartă o îmbrăcăminte numită “Deel”. “Deel” este un tip de haină cu imprimeu, care a fost purtată timp de mai multe secole de către mongolezi şi de către triburile nomade din Asia Centrală.

Japonia

mirese in jurul lumii (3)

Pentru o nuntă japoneză tradiţională, mireasa poartă un kimono alb, care simbolizează puritatea. După ceremonie mireasa se schimbă într-un kimono roşu, ce simbolizează norocul.

Kazahstan

mirese in jurul lumii

La nunta tradiţională din Kazakhstan, mireasa poartă o rochie numită “Saukele”, dar şi un văl pe faţă. De obicei “Saukele” este confecţionată înainte ca fetele să ajungă la vârsta mariajului.

Scoţia

mirese in jurul lumii (1)

Bărbaţii din Scoţia poartă aşa numitul “kilt” tradiţional. După ceremonie, mireasa îmbracă un şal în culorile de pe kiltul soţului, pentru a simboliza trecerea ei în familia soţului.

China

mirese in jurul lumii (2)

În China, culoarea roşie simbolizează norocul. De asemenea, se crede că roşul alungă spiritele rele.

România, Ţara Oaşului

mirese in jurul lumii (5)

Nunţile din Ţara Oaşului sunt organizate de către părinţii mirelui, dar şi al miresei. Diferite ritualuri sunt puse în practică, precum pregătirea costumelor sau alegerea naşilor.

Sursă: Bored Panda