Confidenţialitate

Hagi și Petrescu, în vederile FRF după plecarea lui Contra

Gheorghe Hagi și Dan Petrescu sunt în vederile federației române de fotbal pentru preluarea postului de selecționer după despărțirea de Cosmin Contra.

Anunțul a fost făcut de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță. Acesta a spus la Digi Sport că cei doi antrenori, de la Viitorul, respectiv CFR Cluj, vor fi bineînțeles contactați de federație – rămîne de văzut dacă și ei își doresc să preia echipa națională. Stoichiță amintește că federația a discutat cu Hagi și Petrescu și la numirea lui Contra, după plecarea lui Christoph Daum, Contra fiind atunci a treia opțiune a conducerii FRF.

Mihai Stoichiță a adăugat că toate propunerile de selecționeri care vor fi analizate în Comisia Tehnică vor fi făcute publice. O altă variantă ar fi tehnicianul naționalei de tineret, Mirel Rădoi.

Cosmin Contra și-a anunțat demisia după infringerea 0-5 suferită în Spania, la finalul campaniei ratate pentru Euro 2020. El a spus că decizia a fost luată încă de vineri, după 0-2 cu Suedia, și le-a cerut iertare suporterilor că nu a putut să facă mai mult.

România se mai poate califica la Campionatul European ce va fi găzduit inclusiv de București prin playoff-ul Ligii Națiunilor, în care 16 echipe vor juca pentru ultimele 4 locuri-două tururi de baraj, fiecare într-o singură manșă, în martie anul viitor.

Vineri va avea loc tragerea la sorți și sunt posibile două scenarii: semifinală cu Scoția și apoi confruntare cu câștigatoarea dintre Norvegia și Serbia sau semifinală cu Islanda și apoi meci decisiv cu una dintre Ungaria, Bulgaria sau Israel. În ambele variante, România va jucă primul meci în deplasare iar pentru finală gazda se va trage la sorți.