Hackerul roman Guccifer a fost trimis in judecata in Statele Unite dupa ce a spart contul de e-mail al unui membru al familiei Bush

Lehel Lazăr se află în prezent într-o închisoare din România. El a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru spargerea unor conturi de email.

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că românul în vârstă de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul ‘Guccifer’, a fost trimis în judecată pentru faudă online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate în formă agravată şi obstrucţionarea justiţiei.

Hackerul a spart între altele contul de email al surorii lui George W. Bush. A luat mai multe imagini trimise de fostul președinte american. Era vorba de tablouri pe care le-a pictat George W. Bush, între care un autoportret în care apare făcând duş.

Imaginile au fost făcute ulterior publice.

Guccifer ispăşeşte deja o pedeapsă de şapte ani de închisoare în România. El a fost arestat în ianuarie şi condamnat pentru că a piratat conturile de e-mail ale unor oficiali din ţară, între care adresa al directorului SRI.