Confidenţialitate

Hackerul Guccifer va fi extrădat în Statele Unite ale Americii

Hackerul Guccifer va fi extrădat în Statele Unite ale Americii, pentru un an și jumătate. Decizia a fost luată de Instanța Supremă astăzi și este definitivă.

FBI a cerut României extrădarea hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de ”Guccifer”. El va fi anchetat pentru că a violat corespondența electronică a unor persoane publice de peste ocean.

E vorba de conturile de e-mail ale lui Colin Powell, fost secretar de stat american, ale unor membri ai familiei Bush, dar și ale unor oficiali din administrația Obama.

In acest fel, Guccifer a dezvăluit corespondenta între Colin Powell și Corina Crețu, în prezent comisar european.

Lazăr Marcel Lehel, fost taximetrist în Arad, a spart și contul actualei candidate la președinția Statelor Unite, Hillary Clinton.  FBI a primit mai multe plângeri împotriva românului, inclusiv de la actori de peste ocean. În urma solicitării FBI, Înalta Curte a decis să-l extrădeze pe Guccifer pentru un an și jumătate, astfel încât să fie anchetat și de autoritățile judiciare americane.

În România, arădeanul a fost deja condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, tot pentru violarea corespondențelor. Între victime – George Maior, fost șef al SRI, acum ambasador în Statele Unite. Peste ocean, hackerul riscă până la 50 de ani de închisoare.