Confidenţialitate

Hackerii ar fi atacat studiourile Disney și ar fi furat următorul film din seria Pirații din Caraibe

Atac cibernetic la studiourile Walt Disney.

Hackerii susțin că au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe și amenință că îl vor face public pe internet dacă nu primesc răscumpărare.

Directorul executiv al Walt Disney, Bob Iger, este cel care a dezvăluit că hackerii ar fi intrat în posesia unui film și cer să fie plătiți în moneda virtuală Bitcoin pentru a nu-l publica pe internet.

Oficialul nu a spus despre ce film este vorba, dar a adăugat că Disney a refuzat să plătescă suma uriașă de bani și că în prezent colaborează cu anchetatorii federali, scrie publicația Hollywood Reporter.

Deadline.com scrie că ar fi vorba de următorul film Pirații din Caraibe: Razbunarea lui Salazar, ultima parte din franciza care îl are pe Johnny Depp în rolul principal.

Hackerii ar amenința că vor publica pe internet cinci minute din film, apoi secvențe de câte 20 de minute, dacă nu primesc banii solicitați.

Filmul ar trebui să ajungă în cinematografe la sfârșitul acestei luni.

Acesta nu este primul atac cibernetic care vizează Hollywood-ul.

În urmă cu două săptămâni, un hacker a publicat pe internet primele 10 episoade din al cincilea sezon al serialului ”Orange is the new Black”, după ce platforma online Netflix a refuzat să plătească o răscumpărare.