Confidenţialitate

Guvernul vrea să facă o analiză a modului în care se vinde energia. Cîciu: „Nu poți lăsa prețurile să crească necontrolat și galopant” | AUDIO

Guvernul va face o analiză privind modul în care se vinde energia pe piaţă, a anunţat ministrul Finanţelor. Adrian Câciu spune că preţurile nu pot fi lăsate să crească „în mod galopant”.

El admite că reglementarea pieţei energiei poate tempera inflaţia:

„La modul în care se vinde energia pe piață, lucurile, din punctul nostru de vedere, au intrat într-un regim prea incert pentru a fi gestionabil, drept pentru care chiar asta s-a cerut ANRE-ului, împreună cu Ministerul Energiei, participăm și noi întreg guvernul, facem o analiză pentru că nu poți lăsa prețurile să crească nu numai într-un mod necontrolat, dar în mod galopant pentru că nu poți susține. Banii de plată pentru furnizori nu vin de la statul român, toată lumea plătește taxe și trebuie într-adevăr intervenit într-o zonă de reglementare a pieței pe fluxul ei că undeva lucrurile sunt foarte dezechilibrate din punctul meu de vedere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, PSD a transmis că dorește reglementarea pieței energiei pe o perioadă limitată pentru a stopa scumpirile.

„Credem că este momentul ca partenerii de coaliție să constate că liberalizarea pieței energetice, operațiune derulată în timpul guvernării de dreapta 2020 – 2021, a fost un eșec de proporții care le-a adus românilor doar scumpiri în serie”, a mai transmis PSD în comunicat.

Este o soluție care poate oferi mai mult spațiu Guvernului să se asigure că, la iarnă, oamenii și economia vor avea și își vor permite să plătească căldura, electricitatea și carburanții”, au transmis social-democrații.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea