Guvernul vrea ca notarii și executorii judecătorești să informeze Fiscul

Aceasta una din modificările pe care vrea să le  facă Executivul la Codul de procedură fiscală printr-o ordonanță.  Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe și este în dezbatere publică.

Guvernul vrea să modifice un articol prin care exclude notarii și executorii judecătorești din lista celor pot  refuza să furnizeze informaţii cu privire la datele de care au luat cunoştinţă în exercitarea activităţii lor.

În varianta nouă pe aceeastă listă vor rămâne preoţii, avocaţii, consultanţii fiscali, auditorii, experţii contabili, medicii şi psihoterapeuţii.

Miruna Popescu, purtătorul de cuvânt al Uniunii Notarilor Publici a explicat la Europa FM că este o modificare tehnică dar care trebuie completată cu norme.

 ”Considerăm că eliminarea noastră de la articolul  67, aliniatul 1  este ca urmare a faptului că exista o neconcordonață cu articolul 58, aliniatul 1 care ne include în persoanele care urmeaza să facă informări la solicitarea organelor fiscale. Așteptăm normele de aplicare să vedem în ce formă trebuie să facem comunicările”, a spus Miruna Popescu

Executivul susține în comunicatul de presă transmis de Ministerul Finanțelor Publice că  vor contribui la îmbunătățirea echilibrului în relația dintre contribuabili și organele fiscal.

Contribuabilii vor avea mai multă încredere în sistemul fiscal și se vor conforma mai bine. Guvernul spune că astfel va fi mai efficient în administrarea impozitelor, taxelor şi contribuțiilor.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS