Guvernul va trimite Parlamentului Legea vaccinării

Ministrul sănătății, Florian Bodog, a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi că Guvernul va trimite cât mai curând în Parlament Legea Vaccinării.

Aceasta va fi supusă dezbaterii parlamentare și nu va fi asumată de Guvern prin Ordonanță de Urgență.

67.000 de copii au fost vaccinați în ultima lună – a mai anunțat ministrul sănătății, în timp ce rata de refuz a vaccinării este de 12 la sută.

El a precizat, însă, că circa 40.000 de copii nu au fost găsiți la domiciliu, mulți fiind plecați în vacanță sau în străinătate, dar că vor fi căutați din nou.

„Azi voi supune aprobării Guvernului Legea vaccinării, care aşa cum am anunţat iniţial va fi trimisă în Parlament şi nu va fi adoptată ca şi ordonanţă de urgenţă. (…) Practic responsabilizăm tot lanţul începând cu ministrul şi până la părinte cu privire la vaccinarea copiilor. Fac precizarea că legea va fi trimisă în Parlament şi va fi analizată, sunt sigur, cu maximă celeritate de comisiile de specilaitate şi sunt convins că în Parlament colegii se vor mobiliza în aşa fel încât să avem cât mai repede pusă în aplicare această lege”, a declarat ministrul Sănătăţii în debutul şedinţei Executivului.

Proiectul Legii vaccinării a fost elaborat ca un răspuns la epidemia de rujeolă începută în 2016. Astfel, peste o sută de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate săptămâna trecută, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 8.455 de cazuri, fiind înregistrate 32 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 în 40 de judeţe şi în Capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS