Guvernul va sesiza parchetul în cazul petitiei PMP contra accizei: ar contine date false sau chiar semnăturile unor decedati

PMP anunță că va face plângere penală pentru șantaj și amenințare în acest caz.

Petiția împotriva accizei la carburanți, depusă la Guvern de Partidul Mișcarea Populară, ar conține date false și chiar semnăturile unor persoane decedate. Așa reiese dintr-o verificare făcută de Corpul de Control al premierului.

Astfel, din totalul celor 300 de mii de semnături, peste 200 de mii nu pot fi identificate, conţin date false sau ale unor decedaţi. Petiția conține peste o mie de nume ce nu pot fi descifrate sau incomplete, precum Paraschiv Măgurele, Otomega Bucureşti, Gheorghe Oradea, şi mai bine de trei mii de rubrici în care nu este prezentată localitatea semnatarului.

Peste 700 de semnatari nu au putut fi identificați pentru că datele de identificare prezentate au fost inexacte sau necorespunzătoare adevărului. De exemplu, peste 250 de oameni erau menționați cu date care aparţin în realitate altor persoane.

Guvernul a identificat şi 12 cazuri în care semnatarii decedaseră anterior datei de întocmire a listelor, unii chiar cu 15 ani în urmă.

Inspectorii guvernamentali consideră că este evidentă alterarea conţinutului listelor prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, faptă care poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. De aceea, Guvernul anunță că va sesiza Parchetul în acest caz.

În replică, Partidul Mișcarea Populară, prin vocea Elenei Udrea, anunță că va face plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de şantaj și ameninţare la adresa celor care au semnat petiţia PMP.

În acest conflict intervine și președintele Băsescu. Șeful statului a comentat demersul Guvernului, declarând scurt: ‘Probabil şi semnătura mea este falsă’.

La sfârşitul lunii martie, Partidul Mişcarea Populară a anunţat că a depus la sediul Guvernului o listă cu peste 300.000 de semnături strânse de la cetăţeni pentru renunţarea la acciza suplimentară pe combustibil, care a fost introdusă la 1 aprilie.