Confidenţialitate

Guvernul va discuta miercuri un proiect de hotărâre privind salariul minim

Guvernul va discuta, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, se arată într-un comunicat al Executivului.

Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței Guvernului de miercuri se mai numără un proiect de lege pentru completarea Anexei la Legea 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante și psihotrope și un proiect de lege privind Statutul inspectorului de muncă.

Executivul ar mai putea discuta trei proiecte de lege privind desființarea Universității Financiar-Bancare din București, a Universității ”Mihai Eminescu” din Timișoara și a Universității ”George Barițiu” din Brașov.

Totodată, pe ordinea de zi s-ar mai putea afla miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HG privind acordarea cetățeniei române sportivului Filip Despotovski.

Pe agenda Executivului se află și un memorandum privind modificarea schemei de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri și târguri de filme, interne și internaționale, precum și a schemei de ajutor de minimis pentru distribuirea și exploatarea filmelor românești de toate genurile, în aplicarea prevederilor Ordonanței 39/2005 privind cinematografia.

Un alt memorandum care va fi discutat de Guvern se referă la aprobarea inițierii și negocierii Protocolului de colaborare în domeniul turismului între Ministerul Turismului din România și Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului din Ucraina.