Guvernul va aproba ajutoare pentru românii răniți la uzina chimică din Cehia

Guvernul urmează să aprobe joi un proiect de Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor cetăţenilor români afectaţi de explozia de la uzina chimică din Kralupy nad Vltavou, Republica Cehă.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de Hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 36/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Guvernul va aproba, totodată, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de securitate socială între România şi Republica Orientală a Uruguayului, semnat la Montevideo, la 13 septembrie 2017.

Un alt proiect de lege supus adoptării de către Executiv vizează limitarea emisiilor în aer a anumitor poluanţi proveniţi de la instalaţii medii de ardere.

În Guvern se va aproba şi un memorandum având ca temă aprobarea organizării concursului pentru ocuparea a şase funcţii publice vacante, dintre care o funcţie publică de conducere şi cinci funcţii publice de execuţie din cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Secretariatul General al Guvernului.

Un alt memorandum supus adoptării în Guvern este cel referitor la aprobarea organizării concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante din aparatul propriu de lucru al Ministerului Justiţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS