Confidenţialitate

Guvernul va aloca 20 de milioane lei pentru avariile la rețeaua de termoficare din Capitală | AUDIO

Premierul interimar Nicolae Ciucă i-a convocat pe primarul general al Capitalei şi pe prefectul de Bucureşti pentru a găsi soluţii astfel încât bucureştenii să nu petreacă toată iarna fără apă caldă şi căldură.

20 de milioane de lei vor fi acordaţi de Guvern din fondul de rezervă pentru a se putea interveni la timp acolo unde apar avarii, a declarat premierul intrimar:

„Vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei, ca să poată să achiziționeze acest serviciu din mediul privat și astfel echipele ELCEN împreună cu Termoenergetica să poată să fie permanet în teren și să scurtăm pe cât se poate timpul în care cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general Nicuşor Dan spune că s-a ajuns în situaţia în care mii de bucureşteni nu au apă caldă şi căldură din cauza calităţii reţelei şi a lucrărilor care nu s-au făcut la timp de fosta administraţie:

„Într-un an, noi am avut 1.700 de avarii, în cursul anului 2019. Acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 20019. În iarna asta o să avem sute de avarii, de ordinul 10-15-20 pe zi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.