Confidenţialitate

Guvernul a adoptat ordonanța care majorează salariile medicilor

Majorarea cu 25 de procente a salariilor personalului medical a fost adoptată prin Ordonanță de Urgență în ședința de astăzi a Guvernului.

Astfel, toți angajații din domeniu vor primi de la 1 octombrie lefuri mai mari, existând promisiunea creșterii cu încă 25 la sută anul viitor.

În debutul ședinței de Guvern, premierul Victor Ponta a subliniat că majorarea salariilor trebuie făcută în paralel cu reformarea sistemului medical, făcând referire în primul rând la cardul de sănătate.

Şeful Executivului a mai declarat că trebuie găsită o soluţie astfel încât creşterile din sistemul sanitar să meargă în acelaşi ritm cu cele din educaţie şi să nu apară discrepanţe între medici şi profesori, în condiţiile în care “educaţia şi sănătate sunt cele două domenii nu doar de interes şi importanţă naţională, dar care trebuie să meargă împreună”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceeași ordonanță prevede și acordarea de locuințe ANL rezidenților, a precizat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

În schimb, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Muncii, Rovana Plumb, să prezinte o soluţie şi pentru asistenţii sociali, “a căror activitate este la fel de importantă ca şi a celor din sistemul sanitar”.