Guvernul transformă Institutul Cantacuzino în unitate militară

Guvernul transformă Institutul Cantacuzino în unitate militară, în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Premierul Mihai Tudose s-a declarat dezamăgit de demersurile făcute până acum la Ministerul Sănătăţii şi i-a cerut ministrului Florian Bodog să treacă resuscitarea Institutului Cantacuziono în sarcina Ministerului Apărării.

”Domnule ministru, Bodog, vă rog ca împreună cu ministrul Țuțuianu, în maxim o lună , Institutul Cantacuzino să devină parte a Ministerului Apărării naționale. Pentru că … cu demersurile specialiștilor de acolo … ne-am lămurit. Poate  o mână de fier, mai militarizată … poate așa vor fi rezultate – a declarat primul ministru, Mihai Tudose, în deschiderea ședinței de guvern de astăzi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preluarea ar urma să se facă în cel mult o lună, printr-un act normativ aprobat în Guvern.

Ministrul de interne, Adrian Țuțuianu,  a promis că în maximum trei săptămâni va aduce în guvern un proiect de act normativ privind funcționarea Institutului Cantacuzino, în noile condiții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Institutul în care înainte de 1990 se făceau şapte vaccinuri, are închise de 5 ani liniile de producţie. Costurile de repornire sunt estimate la 50 de milioane de euro.

În lipsa certificatelor de calitate devenite obligatorii după intrarea României în UE, se estimează că, dacă producţia se va relua în doi – trei ani, Institutul ar putea fabrica două vaccinuri – BCG şi pe cel Gripal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS