Confidenţialitate

Guvernul susține legea dării în plată cu anumite condiții

Guvernul susține legea dării în plată doar dacă ea are un caracter social și se adresează, într-adevăr, românilor care nu-și mai pot plăti ratele la creditele ipotecare.

Iată poziția Palatului Victoria în legătură cu proiectul aprobat în Senat și care așteaptă votul final în Camera Deputaților.

”Guvernul susține ca legea dării în plată să-și păstreze și chiar să-și consolideze caracterul social. Este un punct la care Guvernul ține foarte mult, acest caracter social poate fi un răspuns pentru multe dintre provocările la care legea nu răspunde în acest moment”, a explicat Dan Suciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Suciu susține însă că Ministerul Finanțelor și cel al Justiției au formulat unele amendamente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Ministerul Justiției sublinia, de exemplu, că nu se cunosc beneficiarii acestei legi, nu se face o distincție netă între cei care nu pot și cei care nu vor să plătească.  De asemenea, Ministerul de Finanțe susține o serie întreagă de amendamente concrete fie că vorbim de grad de îndatorare, de limită de creditare ș.a.m.d. De asemenea, extinderea programului și la creditele prin programul Prima Casă nu ar fi benefică din perspectiva socială și acest lucru este foarte simplu de motivat. Cei care au accesat programul Prima Casă nu par a fi, din interpretarea pe care o găsim noi, grevați de probleme sociale.”,
a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Proiectul de lege – vehement contestat de bancheri și de Banca Națională – le permite românilor cu credite ipotecare să scape total de ștergerea datoriilor prin cedarea bunului ipotecat.

Votul final va fi dat în Camera Deputaților.