Confidenţialitate

Guvernul SUA va începe să le trimită americanilor bani acasă

Administrația Donald Trump are în plan să trimită bani acasă americanilor în săptămânile următoare, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine de criza provocată de răspândirea coronavirusului.

Oficialii de la Casa Albă încearcă acum să obțină sprijin politic pentru o astfel de măsură, care ar costa statul amercican un triliard de dolari.

Măsuri pentru a ajuta cetățenii afectați de situația actuală au mai multe state din Europa.

Rata șomajului ar putea ajunge în Statele Unite la 20% în următoarele luni, au calculat oficialii de la Casa Albă, motiv pentru care au venit cu această soluție care ar aduce lichidități în economie.

Odată cu anunțul acestui stimulent financiar pentru cetățenii americani, indicele bursier Dow Jones a crescut cu o mie de puncte.

Secretarul de stat pe Steven Mnuchin a declarat că în plan este să trimită cec-uri acasă americanilor, iar suma este una fără precedent: un triliard de dolari.

Și guvernul britanic a anunțat un pachet de măsuri de sprijinire a firmelor afectate de pandemia de Coronavirus și a alocat 330 de miliarde de lire sterline.

Germania a anunțat săptămâna trecută sprijin “nelimitat” pentru cei afectați financiar, Franța a oferit 300 de miliarde de euro plus reduceri de impozite și plăți directe de 45 de miliarde de euro, Spania a anunțat un pachet de sprijin de 200 de miliarde de euro.