Guvernul spaniol a oferit victimelor atentatelor din 2004 aproape 320 de milioane de euro

Banii au fost dați sub formă de indemnizații, ajutoare sau burse școlare.

În plus, s-a investit în asistența psihologică și medicală dar s-a oferit și sprijin pentru reintegrarea pe piața muncii.

În cei 10 ani de la atentatele de la Madrid, Guvernul din Spania a oferit până acum victimelor aproape 320 de milioane de euro.

Primele ajutoare acordate de Guvernul spaniol au ajuns la familiile celor 192 de persoane care și-au pierdut viața în atentate și la cei aproape 1800 de răniți.

În urma exploziilor de la Madrid din 11 martie 2004 și-au pierdut viața și 16 români și au fost răniți alți 171, potrivit datelor Ministerul spaniol de Interne.

Peste 315 milioane de euro – este suma care a fost plătită victimelor atentatelor sub forma unor indemnizații directe, pentru rudele celor decedați sau cei răniți.

În plus, peste 400.000 de euro au fost folosiți pentru ajutoare medicale și pentru burse și ajutoare școlare.

Pe lângă acest sprijin, autoritățile au acordat și decorații și distincții, în semn de omagiu și recunoaștere .

Și justiţia spaniolă s-a pronunțat în cazul vinovaților. Din cei 28 de suspecți acuzați că au pus la care atacurile teroriste, 21 au fost condamnați și 7 achitați.

Atacurile au fost considerate cele mai grave petrecute în Europa, motiv pentru care date de 11 martie a fost declarată Ziua europeană de luptă împotriva terorismului.