Guvernul României, ”atacat” cu hârtie igienică – GALERIE FOTO

Zeci de suluri de hârtie igienică au fost aruncate, simultan, spre sediul Guvernului, în timpul protestului de miercuri seara.

În timp ce unii manifestanţi au aruncat hârtie igienică pe carosabil sau în direcția Palatului Victoria, sediul Guvernului României, alţii au desfăşurat mai multe suluri peste cele două manechine înfăţişându-i pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îmbrăcaţi în zeghe.

Momentul a fost surprins în imagini de fotograful Octav Drăgan.

Înainte să treacă protestatarii la acțiune, jandarmii au încercat să îi convingă să înlăture din piaţă baxurile cu hârtie igienică, depozitate pe jos, însă fără succes. În timp ce aruncau cu sulurile de hârtie în diferite direcții, jandarmii au făcut apel la aceștia să se oprească, rugăminți ascultate aproape de toți cei prezenți. Unul dintre participanți, care a continuat să arunce suluri de hârtie, a fost amendat de jandarmi.

Oamenii au ieșit din nou în stradă pentru că sunt nemulțumiți de modificările Codului Fiscal, aprobate azi de Guvern, care vizează impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale, în ciuda protestelor sindicatelor și patronatelor de până acum.

De altfel, cele mai importante confederații au anunțat proteste și că vor cere Avocatului Poporului să conteste modificările operate prin ordonanță de urgență la Curtea Constituțională.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS