Confidenţialitate

Guvernul propus de Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului pentru votul de încredere | AUDIO

Guvernul propus de Marcel Ciolacu este în Parlament, unde cere votul de încredere al aleșilor.  PSD și PNL au o largă majoritate, astfel încât nu au emoții pentru acest pas pe care trebuie să îl facă pentru a putea pune viitorul Executiv în drepturi.

Ședința e prezidată de fostul premier Nicolae Ciucă, acum președinte al Senatului, a cărui lipsă de experiență în Parlament a fost taxată de deputați și senatori. Prima greșeală pe care a făcut-o fostul premier a fost să îi acorde timp în cadrul dezbaterilor senatoarei Diana Șoșoacă.

După câteva minute în care Nicolae Ciucă este pus la curent cu procedurile din Parlament, începe și discursul premierului desemnat Marcel Ciolacu. Acesta este întrerupt însă de Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, care împărțea trandafiri roșii și formulare de adeziune în PSD liberalilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Parlament au început dezbaterile pe temele din programul de guvernare propus de Marcel Ciolacu. Pentru a primi votul de învestitura guvernul propus are nevoie de 233 de voturi pentru. PSD și PNL se bucură de sprijinul parlamentarilor din minoritățile naționale și se bazează pe 291 de voturi.

Foto: Inquam Photos / George Călin