Guvernul, obligat de instanţă să rezolve urgent problema maşinilor parcate neregulamentar

Guvernul a fost obligat de instanţă să rezolve urgent problema maşinilor parcate neregulamentar. Decizia vine de la Curtea de Apel București, la solicitarea Primăriei Sectorului 1. Însă hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile.

 

Dacă decizia instanței nu va fi schimbata, Ministerul de Interne va fi obligat ca în termen de 30 de zile să elaboreze Regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Documentul trebuie apoi transmis Guvernului, care va adopta regulamentul.

Primăria Sectorului 1 susține că măsura este necesară în condițiile în care mașinile oprite pe carosabil încurcă traficul, dar îi pun în pericol și pe pietoni. De aceea, va cere Guvernului și Ministerului de Interne să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel.

Începând din data de 25 mai 2015, nicio mașină parcată în locuri nepermise nu mai poate fi ridicată. Atunci, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că nu este legal ca autoturismele să fie ridicate iar şoferii să fie sancţionaţi în baza unor hotărâri ale Consiliilor Locale.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS