Confidenţialitate

Guvernul nu se grăbește să depună în Parlament legea care reglementează pensiile speciale | AUDIO

Ministrul Muncii spune că proiectul există, dar că este posibil să nu fie aprobat sau publicat în Monitorul Oficial până la finalul anului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au început discuțiile cu specialiştii Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, a anunțat Marius Budăi

„Legea există. E posibil să nu fie aprobată sau publicată în Monitorul Oficial. Legea va fi cât de redepe depusă în Parlament. Nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare 3. Comisia a spus că ne recomandă chiar să nu ne grăbim, până ajungem la un acord final”, a spus Marius Budăi.

Marius Budăi a precizat că pensiile militare sunt incluse în lege

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„Am demonstrat Comisiei Europene că pensiile militare au trecut deja prin două reforme, una în 2015, când au apărut începând cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2016, anume legea 223, după în care 2017 a fost plafonată reducerea de la 80 la 65% și mai avem niște discuții acum. Cu siguranță îndeplinim și cu pensiile militare toate prevederile din PNRR”, a mai spus Marius Budăi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul de Interne al Austriei: „În acest moment, refuzăm extinderea Schengen cu România şi Bulgaria” | AUDIO