Guvernul modifică programul IMM Invest, la numai două luni de la lansare | AUDIO

Guvernul modifică, în ședința de miercuri, programul IMM Invest, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, precizând că vor fi înlăturate două bariere, respectiv renunțarea la garanții din partea întreprinderilor și eliminarea certificatelor CoVID.
Premierul Ludovic Orban a menționat că va fi discutată îmbunătățirea reglementării pentru programul IMM Invest.

”Sunt două bariere pe care le înlăturăm azi, în urma discuției cu reprezentanții sistemului bancar. Una dintre ele se referă la renunțarea cerința de instituire a ipotecii legat asupra universalității de bunuri mobile și imobile aparținând debitorului, ceea ce este un lucru pe care și dvs l-ați menționat”, a spus Florin Cîțu.

Orban a afirmat că garanțiile ipotecare nu sunt necesare, în condițiile în care creditele sunt garantate în proporție de 80-90% de stat.

A doua, ne-a fost sesizat că era un element de ambiguitate în ceea ce privește modul de a aproba, acel certificat CoVID”, a mai spus ministrul de Finanțe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a fost completat de Ludovic Orban, care a spus că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectat de pandemie și a cerut o grăbire a procedurii de acordare a creditelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS