Confidenţialitate

Guvernul Marii Britanii pregătește măsuri dure pentru a reduce criza imigranților ilegali

Guvernul britanic pregătește măsuri dure pentru a opri valul de imigranți ilegali care încearcă să ajungă în Anglia.

Astfel, proprietarii care nu-i evacuează pe chiriașii fără drept pot face pușcărie, iar imigranții  nu vor mai primi ajutorul săptămânal pentru copiii lor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La Calais, localitatea franceză în care se face ambarcarea pentru a traversa Canalul Mânecii, violențele au continuat în weekend.

Poliția a folosit gaze la crimogene pentru a ține în loc câteva sute de imigranți.

În paralel, Guvernul britanic este presat să intervină și mai ferm în condițiile în care, numai în ultima lună, în Regat au intrat cel puțin 900 de imigranți ilegali.

Ministrul Imigrației, James Brokenshire, a anunțat că Guvernul va tăia ajutorul săptămânal de aproape 37 de  lire acordat automat imigranților care au copii dar cărora autoritățile le-au respins cererele de azil.

În plus, noua lege a imigrației îi va obliga pe proprietari să verifice dreptul de ședere al chiriașilor. În caz contrar, ar putea fi arestați.

În ultimele săptămâni, Canalul Mânecii a fost asaltat de mii de imigranți ilegali din Orientul Mijlociu, Nordul Africii, dar și din Afganistan și Pakistan.

În tunel, s-au creat blocaje care produc pierderi uriașe.

De exemplu, producătorii și transportatorii de pește și fructe de mare scoțieni caută rute alternative pentru a ajunge cu marfa proaspătă în Europa, ceea ce înseamnă creșterea prețurilor.

Și în Cehia, imigranții ilegali au pus autoritățile pe jar, după ce în weekend o sută dintre ei  au vandalizat centrul de primire în care se aflau în așteptarea expulzării.

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat într-un interviu că imigranții pot fi ajutați mai bine dacă se intervine în țările din care provin.

“Trebuie să lucrăm pentru reprimarea regimurilor teroriste, a Statului Islamic în special, pentru a elimina cauza principală a plecării “, a spus președintele Cehiei.

Vă reamintim, și România s-a oferit să preia peste 1.700 de imigranți ilegali din Italia și Grecia, țări în care se află peste 200.000 de refugiați.