Guvernul lucrează la o ordonanță de urgență pentru eliminarea a 2.000 de posturi de la ANAF (AUDIO)

Un proiect al acestui act normativ a fost publicat de „Economica.net” și de „Profit.ro”.

Măsura anunțată recent de ministrul Finanțelor Publice, Florin Câu stârnește nemulțumirea sindicatelor care susțin că află de aceste intenții din media deși ar fi trebuit să fie chemați la consultări.

Tăierea de posturi nu va însemna în mod obligatoriu concedieri, ci mai degrabă reorganizări de funcții și eliminarea posturilor blocate – arată sindicatele.

Prin noua structură organizatorică se propune diminuarea numărului de direcții din cadrul aparatului propriu, a numărului de servicii ceea ce conduce la diminuarea numărului de posturi cu 45% față de numărul actual de posturi de conducere – se arată în documentul publicat de „economica.net” și „profit.ro”.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu reclamă că sindicatele nu au fost încă informate despre această intenție a Executivului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sindicalistul suține că cel mai probabil în mare parte va fi vorba de tăierea unor posturi neocupate, interzicerea detașărilor de la sectorul public la cel privat.

Executivul ar trebui să aibă alt obiectiv – mai spune Liviu Apostoiu la Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zilele trecute, ministrul finanțelor a anunțat că vrea eliminarea a peste 2.000 de posturi din Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ar urma să fie eliminate și 150 de posturi de conducere .

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS