Confidenţialitate

Guvernul discută miercuri OUG privind majorarea salariilor medicilor

Ordonanţa de urgenţă prin care salariile personalului din sănătate vor fi majorate cu 25%, de la 1 octombrie, ar urma să fie discutată în şedinţa Guvernului de miercuri. Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să prezinte Executivului spre aprobare acest act normativ.

Guvernul ar putea aproba, miercuri, ordonaţa de urgenţă prin care salariile personalului din sectorul medical se vor majora cu 25%, de la 1 octombrie.

După întâlnirea avută în urmă cu o săptămână cu liderii sindicatelor din distemul sanitar, premierul Victor Ponta anunța că pentru şedinţa de Guvern din 26 august vor fi pregătite atât o ordonanță de urgență privind majorarea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar, cât şi un proiect de lege privind responsabilitatea medicilor.

“Putem, de la 1 octombrie, să aplicăm o creştere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, spunea Ponta, precizând că vor beneficia de aceste majorări aproximativ 181.000 de angajați din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor publice locale şi peste 13.000 de persoane din ministerele care au reţea proprie de sănătate.

Premierul mai spunea că impactul bugetar anual al acestor majorări salariale este de aproximativ 1,7 miliarde lei, anual, dar pentru acest an banii vor fi asiguraţi de la bugetul Ministerului Sănătăţii şi din cel al Casei Asigurărilor de Sănătate, economii rezultate în urma implementării cardului de sănătate.