Guvernul discută achiziţionarea sistemelor de rachete şi hotărârea privind corvetele

În deschiderea ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre proiectul de lege pentru achiziţionarea sistemelor de rachete HIMARS şi hotărârea referitoare la corvetele multifuncţionale – documente care vor fi aprobate astăzi.

Ea a subliniat că România are obligația de a-și intensifica eforturile naționale pentru apărare și securitate națională.

”Achiziționarea sistemului de rachete HIMARS face parte din acordul Guvern-Guvern, este al doilea după sistemul Patriot, și acest lucru este negociat în parteneriatul strategic cu Statele Unite. În privința corvetelor multifuncționale, consider că pentru a consolida poziția strategică a României la Marea Neagră, avem nevoie de forțe navale performante și cred că 2018 poate fi începutul pentru un astfel de obictiv. Aceste produse se vor fabrica în România. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat la începutul săptămânii că plata de aproape un miliard de dolari pentru primul sistem de rachete HIMARS se va face până la sfârșitul lunii februarie.

Cât privește corbvetele , el a arătat că se doreşte ca acestea să fie construite într-un şantier naval din România, iar cu off-setul provenit de la acestea să se facă modernizarea celor două fregate aflate în dotarea Marinei române.

Ministrul Mihai Fifor a mai precizat că în iulie-august se va face plata pentru cel de-al doilea sistem de rachete Patriot.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS