Confidenţialitate

Guvernul din Suedia nu e de acord cu interzicea cerșetoriei

Guvernul din Suedia nu este de acord cu interzicerea cerşetoriei, dar va adopta măsuri pentru a limita numărul imigranților europeni.

Autoritățile analizează o nouă lege care le va interzice oamenilor să profite de cerșetori – un act normativ similar celui care pedepsește proxenetismul.

 

“În prezent nu este interzis să faci bani din exploatarea cerşetorilor”, a declarat ministrul suedez al Justiţiei şi Imigraţiei.

Astfel, el respinge ideea unei legi care să le interzică persoanelor să ceară bani pe străzile din Suedia, dar a adăugat că există unele lucruri pe care Guvernul nu le poate accepta.

În acest sens, se vor lua anumite măsuri prin care să fie pedepsită exploatarea cerșetorilor, să fie interzisă amplasarea taberelor de imigranți pe domeniul public și agresarea celor care cer bani pe străzi.

Pe de altă parte, ministrul Culturii din Suedia a arătat cu degetul spre România – țară din care ar proveni cei mai mulți cerșetori.

Oficialul a declarat, în acest context, că autoritățile din țara noastră ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru numărul mare de imigranţi din ţările scandinave.

Un studiu realizat în luna aprilie arată că în Suedia trăiesc aproximativ 4 mii de persoane vulnerabile venite din Uniunea Europeană, iar multe dintre ele dorm pe străzi.