Guvernul demareaza anul viitor un program national de constructie de crese, a anuntat la Interviurile Europa FM, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Rovana Plumb (VIDEO/AUDIO)

Ministerul Dezvoltării şi-a propus să contruiască cel puţin 200 de creşe în toată ţara, masura având scopul de a-i încuraja pe tineri să facă mai mulţi copii.

Ieri, Institutul Naţional de Statistică a anunţat că populaţia României va continua să scadă în următoarele 4 decenii cu aproximativ 7 milioane de locuitori.

În 2013, în România s-au născut cei mai puţini copii după al doilea Război Mondial: 176 de mii. Dintre aceştia, peste 22 de mii s-au născut în străinătate.

Ministru Muncii spune că Guvernul va încerca să stimuleze creşterea natalităţii adoptând alte două măsuri. Mai întâi, vă elimina pragul maxim pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Apoi, va încerca să mărească stimulentul de reinserţie în câmpul muncii pentru mamele care revin la serviciu înainte de expirarea concediului de creştere a copilului.

CLICK AICI PENTRU VIDEO