Guvernul de la Paris discută astăzi reforma pensiilor

Zi importantă astăzi în Franța – Guvernul de la Paris discută reforma pensiilor. Decizia cabinetului Édouard Philippe în această chestiune se ia în plină grevă generală organizată de câteva zile de sindicatele din Hexagon.

Executivul francez va discuta reforma sistemului de pensii și a anunțat că nu intenționează să facă un pas înapoi, în ciuda protestelor masive care au cuprins toată țara de câteva zile.

Reforma sistemului de pensii este una dintre măsurile promise în campania electorală de președintele Emmanuel Macron.

Manifestanții vor să oblige cabinetul să renunțe la instituirea unui “sistem universal” de calculare a pensiei, pe bază de puncte. Cei mai mulți dintre francezi susțin greva organizată de sindicate-se tem că viața pensionarilor în urma acestei reforme va fi din ce în ce mai grea.

Sute de mii de persoane au manifestat din nou marți pe tot cuprinsul Franței. Transporturile publice au fost din nou paralizate, pentru a șasea zi consecutiv, la fel și activitatea unora dintre școli.

Șapte din cele opt rafinării din țară au fost blocate, au anunțat sindicatele. Transportul aerian a fost parțial afectat de o grevă a controlorilor de trafic.

Iar astăzi traficul feroviar al companiei naționale va fi în continuare puternic perturbat. Va circula doar un tren de mare viteză din patru, iar la Paris vor fi închise zece linii de metrou.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS