Confidenţialitate

Guvernul de la Londra reduce perioada de autoizolare la 10 zile | AUDIO

Autorităţile din Marea Britanie au redus perioada de autoizolare impusă în timpul pandemiei de COVID-19 de la 14 la 10 zile pentru rezidenţii care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv şi pentru turiştii sosiţi din străinătate.

Masura va intra în vigoare luni, 14 decembrie, în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord. Dispoziţia se aplică deja în Ţara Galilor.

Specialiștii britanici au spus că au analizat dovezile şi că autoizolarea timp de 10 zile este suficientă. Conform noilor reguli,  carantina de 10 zile va începe din ziua de după ultimul contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, după un test COVID-19 sau după apariţia primelor simptome. Nici cei care ajung în Regatul Unit dintr-o ţară de risc nu vor sta mai mult de 10 zile carantinaţi. Fiecare dintre cele patru naţiuni are propriile liste de ţări care sunt scutite de aceste reguli. Însă cele mai multe destinaţii turistice preferate de britanici, precum Franţa, Spania şi Statele Unite, nu sunt considerate sigure, ceea ce înseamnă că turiştii care sosesc din aceste ţări vor trebui să intre în carantină. Regatul Unit, care înregistrează peste 63.000 de morţi din cauza Covid-19, este cea mai afectată ţară europeană de pandemie, urmată de Italia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu