Guvernul crește amenzile pentru apelurile false la 112

Guvernul va adopta un pachet legislativ ce vizează sistemul 112. Printre măsuri sunt și cele legate de creșterea amenzilor în cazul apelurilor false, la un nivel de până la 5 ori mai mare.

”Creăm cadrul legal pentru implementarea rapidă a sistemului AML (Advanced Mobile Localisation/ Localizare Mobilă Avansată) a celor care apelează Serviciul unic 112. Tot pentru o mai bună localizare, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care apelează”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul Ședinței de Guvern.

Viorica Dăncilă a adăugat că vor fi înăsprite şi sancţiunile în cazul apelurilor false la 112, maximul amenzii va fi crescut de la 1000 de lei  – la 5000 de lei.

„Totodată, este nevoie şi de o înăsprire a sancţiunilor aplicate pentru cei care apelează în mod abuziv serviciul 112. Astfel de atitudini, care generează costuri inutile şi, mai grav, pun în pericol vieţile celor care au cu adevărat nevoie de ajutor, trebuie puternic descurajate.Vom majora cuantumul amenzilor ce vor fi aplicate persoanelor care alertează în mod fals echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă. Maximul amenzii va fi crescut de 5 ori, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei „, a declarat Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.




Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS