Confidenţialitate

Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament pe noile măsuri fiscale. „Azi se termină cu șmecheria” | AUDIO

Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Guvernul a adoptat luni, în şedinţă, proiectul privind măsurile fiscal-bugetare. Parlamentarii au primit cu scurt timp înainte de începerea ședinței varianta finală a documentului. Nu au lipsit nici protestele opoziției – câțiva parlamentari au venit cu pancarte în plenul Parlamentului și au huiduit în timpul discrursului susținut de Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În proiectul adoptat luni de Guvern s-au stabilit noi cote de impozitare pentru profitul băncilor și al companiilor mari. Angajații din IT vor plăti impozit pe venit pentru veniturile mai mari de 10.000 de lei, iar angajații din construcții, agricultură și industria alimentară vor plăti CASS. Guvernul a introdus și un impozit suplimentar pentru casele și mașinile de lux. Taxate în plus vor fi, printre altele, și băuturile cu zahăr.

Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru pachetul de măsuri fiscale menit să reducă risipa bugetară și evaziunea fiscală

Premierul Marcel Ciolacu: „Azi se va încheia o etapă din istoria României. Azi se termină cu șmecheria. Azi, Guvernul pe care îl conduc își asumă răspunderea tocmai pentru că România nu-și mai poate permite să se bazeze doar pe munca celor cinstiți. De azi, toată lumea va plăti în funcție cu cât câștigă”.

Guvernul dă asigurări că românii de rând nu vor plăti taxe mai mari, în schimb vor fi impozitate viciile

„Oamenii obișnuiți nu vor plăti niciun fel de taxe în plus. Vor fi supraimpozitate profitul excesiv, luxul și viciile. Cine are proprietăți scumpe de peste 500.000 de euro sau yahturi ori mașini scumpe este normal să plătească mai mult. De asemenea, alcoolul, tutunul, băuturile cu zahăr și, ulterior, jocurile de noroc trebuie taxate mai mult”, a mai spus Marcel Ciolacu.

S-au auzit huiduieli în timpul discursului premierului din Parlament, iar mai mulți membri ai opoziției au venit cu pancarte cu mesaje prin care dezaprobă planul de măsuri adoptat de Guvern.

USR și Forța Dreptei au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională pachetul de măsuri.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cătălin Drulă: „Dacă vrei să faci reducere de cheltuieli pui manager care să se ocupe de asta” / „Acesta este un premier care nu face reforme” | VIDEO