Confidenţialitate

Cătălin Drulă: „Dacă vrei să faci reducere de cheltuieli pui manager care să se ocupe de asta” / „Acesta este un premier care nu face reforme” | VIDEO

Cătălin Drulă a fost invitatul lui Tudor Mușat în emisiunea Piața Victoriei la Europa FM. Președintele USR a explicat că reformele se pot face dacă există voință în acest sens „când vrei să reduci cheltuielile o poți face”. „Dacă vrei să faci reducere de cheltuieli pui manager care să se ocupe de asta”, subliniază președintele USR, adăugând despre Marcel Ciolacu„dacă s-ar apuca, prin magie, dacă i-ar da Dumnezeu gândul cel bun mâine, peste o săptămână nu mai e la partid acolo”.

Despre reforma fiscală asumată marți seara în Parlamentul României, Marcel Ciolacu a spus că „este cea mai ambițioasă reformă a sectorului bugetar”.

Tudor Mușat: Ce înseamnă asta? Poți să refaci reforma sectorului bugetar fără să plece nimeni acasă? Fără concedieri din anumite zone? Aceasta este întrebarea: care este reforma, de fapt? Plimbatul oamenilor dintr-un Minister în altul?

Cătălin Drulă:Nu este nicio reformă. Eu vă spun că am făcut parte dintr-un Guvern în care cel puțin cuvântul de ordine dat de premierul Cîțu atunci a fost un soi de austeritate: <<Suntem în pandemie, lucrurile nu arată bine cu bugetul, trebuie tăiate cheltuieli>>. Și eu m-am apucat de treabă – și colegii mei din USR – pe zona asta. Și vă pot spune că atunci când vrei să reduci cheltuielile o poți face”.

Cătălin Drulă: „Dacă vrei să faci reducere de cheltuieli pui manager care să se ocupe de asta”

Cătălin Drulă: „Am redus organigrama Ministerului, Am lăsat la Metrorex în loc de 5800 de oameni în plată 5000. Sunt diferite metode prin care, la fel ca în mediul privat, faci astfel de restructurări. Ies oamenii în pensie nu mai angajezi în locul lor, eficientizezi posturile – erau 100 de zugravi la Metrorex.

Mergând pe linie, am chemat sindicatele, le-am spus <<Suntem încă în zonă de pandemie>. Eram în 2021. <<Trebuie să lucrați pe program scurt 4 zile din 5 la Aeroportul București>>. La controlorii de zbor, care câștigă foarte bine, le-am spus <<Nu e problemă dacă nu vă schimbați pe ultimul tip de limuzină anul acesta mașina. O să trebuiască să strângeți cureaua>>.

Dacă vrei să faci reducere de cheltuieli pui manager care să se ocupe de asta. Eu am pus la Metrorex manager care a redus și niște venituri pentru domnul Rădoi, a adus niște lucruri în zona de dus la lumină, a decuplat mafii – lucrezi cu oameni care să aibă un mandat în sensul acesta”.

Președintele USR: „Reformele se fac când tu dai o direcție executivă”

Cătălin Drulă: „Domnul Ciolacu nu a dat nimănui din subordinea sa vreun mandat de a face reforme. Reformele nu se fac în Parlament acum cu un discurs pe care probabil îl ține în timp ce noi vorbim aici și opoziția nu are voie – că așa s-au gândit să intervină.

Reformele se fac când tu dai o direcție executivă: eu vreau să se taie posturi, eu vreau să se desființeze o instituție inutilă ca Academia Oamenilor de Știință ai României – asta este o academie fake care este doar un nume pompos și înseamnă niște sinecuri plătite care ne costă 10 milioane de lei pe an.

Dar acolo sunt mulți dintre tătucii și părinții ideologici ai domnului Ciolacu. Ai 10 milioane. Eu cu Cîțu am tăiat-o la masa Guvernului. […] Dacă vrei să faci reforme le faci – asta este o treabă de făcut”.

Cătălin Drulă: „Nu au tras ca fraierii toți Farmazonii de la PSD și de la PNL ca să vină unul să-i decupleze de la bani”

Cătălin Drulă: „În patru luni de când e premier putea să o facă. Acesta este un premier care nu face reforme și dacă s-ar apuca, prin magie, dacă i-ar da Dumnezeu gândul cel bun mâine, peste o săptămână nu mai e la partid acolo, pentru că nu au tras ca fraierii toți Farmazonii de la PSD și de la PNL ca să vină unul să-i decupleze de la bani. Asta este problema și de aceea trebuie să discutăm despre o soluție adevărată la anul”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Tudor Mușat și Cătălin Drulă

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cătălin Drulă, despre Pilonul II de pensii: PSD-iștilor le lucesc ochii după acești bani de 10-15 ani | VIDEO