Confidenţialitate

Guvernul britanic vrea să îi amendeze pe cei care își fac planuri de vacanță în afara țării

Guvernul din Marea Britanie va dezbate, joi, un proiect de lege care prevede o amendă de 5000 de lire sterline pentru cei care își fac planuri de vacanță în afara țării.

În prezent, britanicii oricum nu aveau voie să iasă din țară pentru a călători, prin setul de restricții impuse impotriva răspândirii virusului SARS COV2, așa numita regulă ”stati acasă”, impusă până în data de 17 mai.

Însă această interdicție va fi cuprinsă într-o nouă lege, care prevede sancțiuni de 5000 de lire sterline pentru cei care aleg să plece în vacanță în străinătate.

Mâine, va fi dezbătut și votat proiectul de lege care prevede amenzile. S-a ajuns la aceasta solutie pentru că rata vaccinării în Europa este mai scazuta decat erau asteptarile, spune premierul britanic.

Boris Johnson spune că e prea devreme pentru a stabili noi reguli de călătorie  pentru vacanța de vară, pentru că situația e în schimbare.

Consilierul guvernamental Neil Ferguson i-a sfătuit pe britanici să-și facă planuri de vacanță în destinații interne.

El a subliniat importanța testării obligatorii pentru cei care intră în Marea Britanie.

În prezent, pot intra în țară doar cei care muncesc, studiază sau fac acțiuni de voluntariat în strainătate, care au nevoie de îngrijiri medicale sau participă la nunți sau înmormântări.