Confidenţialitate

Guvernul britanic se declară “preocupat” de cazul Navalnîi

Guvernul Boris Johnson a exprimat preocupare în legătură cu informaţiile privind posibila otrăvire a liderului opoziţiei din Rusia, Alexei Navalnîi, informează agenţia de presă Reuters.

“Sunt profund preocupat de relatările că liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a fost otrăvit în timp ce lua avionul spre Moscova şi că acum este în comă la terapie intensivă. Gândurile mele sunt la el şi la familia lui”, a declarat Dominic Raab, ministrul britanic de Externe.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui Vladimir Putin, este în comă într-un spital din Siberia. Liderul opoziţiei ruse s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport, iar purtătoarea sa de cuvânt crede că a fost otrăvit.

Preşedinţia Rusiei a comunicat că medicii depun toate eforturile pentru salvarea lui Navalîi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că ipoteza otrăvirii va trebui confirmată de analizele medicale, precizând că va fi aprobat transferul lui Navalnîi într-un spital din străinătate dacă familia lui va cere acest lucru.