Confidenţialitate

Guvernul ar putea suporta șomajul tehnic pentru persoanele care au rămas temporar fără loc muncă | AUDIO

De această măsură ar urma să beneficieze cei care erau angajați în companii care au fost închise de autorități din cauza unor focare de coronavirus.

Propunerea vine de la ministrul Muncii iar Violeta Alexandru a pornit de la situația în care au ajuns angajații unei firme de confecții din Brăila.

Astfel, în cazul firmelor închise de autorități din cauza unor focare de coronavirus, angajații sănătoși trimiși acasă ar urma să primească șomaj tehnic o perioadă, după cum a anunțat ministrul Violeta Alexandru într-un mesaj publicat pe Facebook.

În Brăila, spre exemplu, autorităţile locale au închis temporar o fabrică de confecții după ce mai mulți angajați au primit rezultat pozitiv pentru SARs CoV-2 iar alții au fost contacți direcți ai celor infectați.

„Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi (…), cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime”, a precizat Violeta Alexandru în mesajul publicat pe Facebook.

„Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale (…)există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă”, a scris Violeta Alexandru.

Iorgu Ianuși despre propunerea ministrului Muncii:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.