Confidenţialitate

Guvernul ar putea amâna creșterea alocației pentru copii | AUDIO

Guvernul nu exclude aprobarea unei ordonanțe de urgență prin care să amâne creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu. El susține că bugetul nu permite o altă majorare decît cea stabilită la începutul acestui an :

”Colegii mei din coaliție au fost acolo când am aprobat bugetul pentru anul acesta. Am discutat despre o singură creștere, anul acesta, a alocațiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica următoare – pot să fac amendamente în Parlament. Dacă nu le fac la timp, va trebui să facem printr-o Ordonanță de Urgență modificarea, ca să asigurăm că nu vom avea o altă modificare în anul acesta, nu de alta, dar nu este în Buget și atunci vom avea o problemă bugetară”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

 

In prima şedinţă a coaliţiei de guvernare ar putea fi discutată situaţia alocaţiilor pentru copii – a declarat șeful PNL, Ludovic Orban. Acesta a  mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a alocațiilor de la 1 iulie. Proiectul de lege privind creşterea alocaţiilor a fost trimis Parlamentului pentru reexaminare, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, iar acum este în dezbaterea comisiei pentru muncă a Camerei Deputatilor.