Guvernul anunță controale la Complexul Energetic Oltenia

Premierul Viorica Dăncilă a dispus, joi, un control la Complexul Energetic Oltenia pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății, anunță Guvernul.

„Din dispoziția doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul Guvernului României, începând cu data de 17.01.2019, Corpul de control al primului-ministru a declanșat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A.. Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă la nivelul acestei entități, exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare”, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Ministrul Energiei Anton Anton și seretarul de stat Doru Vișan s-au întâlnit, joi, la sediul Prefecturii din Târgu Jiu cu minerii greviști de la Complexul Energetic Oltenia, după reluarea grevei.

Greva a agravat situația sistemului energetic național, în condițiile în care CE Oltenia asigură în jur de o treime din necesarul de energie al România.

În contextul în care minerii sunt în grevă de aproape o săptămână, stocurile de cărbune ale companiei s-au diminuat, unul din generatoare fiind oprit joi dimineață.

Directorul CE Oltenia, Ion Pisc, anunțase că joi, la prânz, urma să fie închis un al doilea grup energetic. Măsura a fost amânată câteva ore, până la încheierea negocierilor care au loc la Prefectura Târgu Jiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS