Confidenţialitate

Guvernul alocă aproape 120 de milioane de euro pentru restaurarea Universităţii Bucureşti şi a ASE

Guvernul a decis, în ședința de joi, să aloce peste 578 de milioane de lei – aproape 120 de milioane de euro, pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi a Academiei de Studii Economice.

În şedinţa de Guvern de joi, au fost aprobate două hotărâri extrem de importante pentru două obiective cu valoare simbol pentru capitala României, Universitatea Bucuresti şi clădirea ASE – două clădiri de patrimoniu pentru Bucureşti, care prin adoptarea hotărârii de Guvern vor avea posibilitatea şi se declanşează procedura pentru realizarea investiţilor de reabilitare, consolidare şi modernizare ale acestor clădiri”, a anunşat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, în urma şedinţei de Guvern de joi seară.

Pentru Universitatea Bucureşti, investiţia este de 445,8 milioane de lei şi are o durată de 60 de luni, iar pentru clădirea ASE valoarea investiţiei este de 132,5 milioane lei şi are o durată de 24 de luni.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare a faţadei, inclusiv a tâmplăriei exterioare şi de eliminare a umidităţii şi infiltrărilor din teren.

„Aceste clădiri au fost prea mult timp lăsate fără aceste lucrări, şi iată, Guvernul Orban a dat startul, în această şedinţă de Guvern, procedurilor de contractare şi executare ale acestor lucrări cu valoare extrem de importantă. Aceasta procedura va fi efectuată de Compania Naţională de Investiţii”, a mai zis Dancă.